Пилот камикадзе опита да убие жена си, след като се вряза с малък самолет в постройка на летателна писта в Расеса, Ботсвана.

Причината за крайните действия на пилота е семеен скандал със съпругата му, който довел до решението.

Според информация на чуждестранни издания мъжът е идентифициран от властите като 37-годишният Чарл Вильоен.

Скандалът между съпрузите възникнал след като мъжът се появил неканен на частно бебешко парти, на което присъствала жена му. Според свидетели двамата се скарали жестоко, като някои твърдят, че свадата прераснала във физическа разправа. Вильоен е бил помолен незабавно да напусне сградата.

Според официално изявление на летателния клуб Master Flying Club, в чиято сграда се е провеждало бебешкото парти, в следобедните часове на 23 март мъжът взел частен самолет Кинг Еър от летището в Габон, с който се върнал до Расеса и започнал да кръжи около постройката, в пределите на клуба.

Служителите преценили, че Вильоен може да има лоши намерения и веднага предприели евакуация. Всички 50 присъстващи са били изведени навън. Тогава в един момент Вильоен се врязъл в сградата. Пилотът е бил обявен за мъртъв по-късно в болницата.

Причинени са и сериозни материални щети. Били са унищожени както голяма част от инфраструктурата, така и 13 от паркираните в района превозни средства. От летателния клуб потвърждават официално, че за щастие при инцидента няма пострадали.

От Master Flying Club обясниха, че Вильоен може би не е имал разрешително да управлява летателния апарат. Властите разследват случая.