Нюйоркчани напълниха парковете в града. Във втория ден май хиляди души се насладиха на топлото и слънчево време на открито, а не в жилищата си. Вчера са отбелязани най-високите градуси тази пролет в САЩ. Хората станаха от дивана си, обуха обувките си, сложиха маските си за лице и замениха тесните си къщи и апартаменти за най-близкия парк - отчаяни за чист въздух и малко упражнения, пише The New York Times.

След седмици, прекарани почти изцяло на закрито, за да се избегне коронавирусът, те сякаш бяха привлечени навън толкова от мекото време, колкото от надеждата им, че Ню Йорк бавно, предпазливо започва да излиза от кризата, която го държи заключен от средата март, пише още изданието.

Разбира се, всичко това е било следено от полиция, като униформените са раздавали маски и са прекратявали футболни мачове.

Животът в щата Ню Джърси също бавно се връща към нормалното. Там също са били отворени паркове, които са били оградени повече от месец.

 „Ограниченията могат да бъдат възстановени, ако хората не упражняват социално дистанциране или носят маски за лице“, това предупреди Филип Д. Мърфи.

Превод: TrafficNews.bg