Втора вълна на коронавируса в Европа ще има и това не е просто теория. Въпросът е кога ще е тя и колко голяма. Възможно е тя да е много по-унищожителна . Това заяви в интервю за британското издание Гардиън директорът на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията (ECDC) д-р Андреа Амон.

"Като погледнем характеристиките на вируса, като  и какво излиза от хората, които са имали досег с вируса, изглежда доста притеснително. Антитела и досег със заболяването имат между 2% и 14% от населението в различните държави. Това означава, че 85-90% от населението остава податливо, вирусът е около нас, циркулира много повече от януари и февруари...Не искам да обрисувам картина на страшния съд, но мисля, че трябва да бъдем реалисти. Сега не е времето за пълно разхлабване", предупреди д-р Амон, която е била съветник на германското правителство.  Тя смята, че битката с коронавируса ще бъде дълга.

"Не знам дали ще е завинаги, но не мисля и че ще отмине много бързо. Изглежда, че много добре се адаптира в хората", подчерта експертът.