Човекът срещу природата - битка, която почти винаги е с предизвестен край. Човек рядко успява да излезе от подобен сблъсък, а за това свидетелстват редица природни бедствия, завършили с огромен брой загинали и ранени.

Дори само преди ден мъж в София загина нелепо, след като беше ударен от мълния в столичен квартал. В междублоковото пространство, заобиколен от високи сгради с гръмоотводи. Човек не може да спечели битката със стихиите.

Да си в окото на бурята обаче е силно усещане, което мнозина търсят. Огромен е броят на любителите на адреналина, които не бягат от торнадото, а вървят към него. А красотата от падащите около теб светкавици наистина спира дъха.

Какво е усещането обаче да стоиш на ръба на бурята? Една крачка да те дели от поройния дъжд, падащата градушка да е на сантиметри от собствената ти глава?

Подобно преживяване има един мъж в Хърватия, а нереалната картинка е запечатана на видеоклип. На кадрите се вижда как мъж стои буквално на ръба на жестока буря в югоизточната европейска държава. Около него е сухо и безопасно, а на метър пред очите му градушката потрошава всичко около себе си.

В подобна ситуация адреналинът вероятно стига доста високи стойности в тялото. Да имаш усещането, че контролираш природата в действителност носи едно огромно чувство на превъзходство, но със сигурност е просто илюзия. Защото дори на ръба на бурята един полъх на вятъра може да докара градушката, дъжда и мълниите над собствената ти глава.

 

" На ръба на бурята " Хърватия 16.06 2019

Posted by Непознато on Sunday, June 16, 2019