Години наред Антъни тъне в лукс. Живее като истинска кралска особа. Естествено, това е напълно очаквано, предвид факта, че Антъни е саудитски принц - богат, окичен с диаманти, заобиколен от скъпи автомобили.

Антъни пътува с частни самолети до екзотични дестинации, придвижва се с дипломатически коли и раздава бизнес визитки, на които ясно е изписано благородническото му потекло.

Само че Антъни нито е мюсюлманин, нито е от Саудитска Арабия, пък какво остава да е кралска особа.

Охолният му живот не само е параван за посредствената му личност в социалните мрежи. Антъни върти сериозни финансови схеми и успява да задигне от инвеститори крупната сума от 8 милиона долара.

 
 
 
View this post on Instagram

Ballin

A post shared by Foxy (@princedubai_07) on

"Принц" Антъни поддържа лъжата жива в продължение на 30 години. Бил изкусен манипулатор и изнудил крупни инвеститори по цялото земно кълбо. Всичко било изпипано до последния детайл - представял се с арабско име - принц Кхалид Бин Ал-Сауд. Бил изкусен оратор - продавал надежда на десетки семейства. Надежда за успешен бизнес, бъдеща кариера, охолен живот.

Антъни е родом от Колумбия. На 7-годишна възраст бил осиновен от семейство в Мичиган. Започнал да изгражда образа на саудитския принц още в тийнейджърските си години. За да бъде всичко достоверно, Антъни купил фалшиви дипломатически регистрационни номера на автомобили. Документи за своите "телоохранители", носил традиционни дрехи, скъпи бижута и маркови часовници. Споделял целия си живот в социалните мрежи.

Бизнес срещите с различни инвеститори се провеждали според кралския протокол. Мнимият принц убеждавал инвеститорите да му се доверят и да вложат солидни средства в несъществуващи предприятия по цял свят.

 
 
 
View this post on Instagram

Nubu Miami Beach

A post shared by Foxy (@princedubai_07) on

Но на лъжата краката са къси и истината в един момент те застига. Схемата започнала да се разпада през май 2017 година, когато Антъни се опитал да инвестира в луксозен хотел в Маями, разказва BBC.

По време на преговорите собствениците на сградата усетили, че нещо не е наред, а онова, което издало мнимия принц от Саудитска Арабия, било нещо много простичко. Антъни нямал нищо против да консумира свинско месо. Голяма грешка. Като една (не)истинска кралска особа, принц Ал-Сауд би трябвало да е ревностен мюсюлманин, който обикновено не яде свинско. Стъкленият аквариум, който Антъни поддържал с години, започнал да се пука.

Собствениците на хотела наели частни детективи, които да разкрият схемата, а това постепенно довело и до участието на федералните служби. Нещата станали сериозни.

Антъни, който в момента е на 48-годишна възраст, е бил задържан и е получил 18-годишна ефективна присъда за финансова измама. Направил пълни самопризнания. Мнимият принц, който в продължение на 30 години е водил охолен начин на живот, сега ще прекара солидна част от времето си между четири стени и с оранжев гащеризон, много далеч от лукса и скъпите бижута.