Стотици джихадисти са проникнали в Европа, за да извършат едновременно терористични атаки в 10 европейски държави, твърди израелската тайна служба Мосад, съобщи Нюзру.

В повечето случаи ставало дума за представители на второ или трето поколение арабски имигранти. Те имали паспорти, издадени в европейски страни. Екстремистите не се откроявали от другите мюсюлмани. Те работят в медии, компютърни компании и като инженери и преводачи.

Междувременно албански джихадист заяви пред италианската телевизия, че на територията на Европа има терористични клетки в готовност да извършат веднага атаки срещу западни цели. Нападенията били планирани, защото Европа станала убежище за хомосексуалисти, педофили и наркомани.

Екстремистите от “Ислямска държава” използвали деца, включително умствено изостанали, като самоубийствени атентатори и живи щитове в сраженията, твърди доклад на ООН. Децата били отвличани от райони в Ирак, където групировката имала контрол. Малчуганите били продавани като секс роби на специални пазари с поставени табелки с цените им.

Ислямистите обезглавявали, изнасилвали и разпъвали деца. Някои пък били палени живи.

“Въздушните удари на Йордания срещу “Ислямска държава” са само началото на отмъщението ни”, заяви външният министър на страната Насър Джудех. Йордански изтребители бомбардираха позиции на джихадистите в отговор на убийството на йорданския пилот Муас ал Касасбех, който бе изгорен жив от терористите. Джудех допълни, че страната му ще използва всичко, с което разполага, за да отмъсти. 

TrafficNews.bg