Китай осигури ценно време за останалата част от света да се подготви за тази важна битка. Това споделя в свое обръщение към българите във връзка с COVID-19 първата подгласничка в конкурса Мис Китай г-ца Че Лихан. В момента победителката Ли Пейшан е под карантина след пътуване до Англия.

„Здравей, България! Аз съм Чъ Лихан и представям Мис Свят Китай 2019. Тази година целия свят се бори с епидемията от Covid-19 - това беше сериозно изпитание за Китай. Китай осигури ценно време за останалата част от света да се подготви за тази важна битка.

Надявам се, че българските ни приятели са позитивно настроени и че скоро ще победят вируса. Очаквам с нетърпение пътуването си до красива България и срещите си с Вас. Да живее приятелството между Китай и България!”, споделя красавицата.

Междувременно днес континентален Китай обяви за 46 нови случая на зараза с коронавирус, от които 42 са на хора, пътували зад граница. Вчера новите случаи бяха 42. Съобщава се и за 34 нови случая на зараза без симптоматика. Това е по-малко в сравнение с вчера, когато тези случаи бяха 47.

За последното денонощие в континентален Китай са починали още 3 заразени с коронавируса, а излекувалите се са 70. Две от жертвите са в Ухан. Там обаче няма нито един нов случай на зараза за последното денонощие.

Общият брой на починалите в Китай от началото на епидемията възлиза на 3339 души, а общият брой на заразените е 81 953 души.