Масирана атака с дронове срещу Одеса тази нощ. В продължение на часове в украинския град са се чували експлозии. Съобщава се, че дроновете са излетели откъм Черно море.

Междувременно украинският президент Вoлoдимир Зеленски пристигна в Албания. Това съобщи албанският външен министър Игли Хасани, цитиран от УНИАН.

В микроблога X (бивш Twitter) министърът публикува снимка от среща с украинския лидер в град Тирана. "Повратна точка за укрепване на двустранните връзки и солидарността с Украйна в нейната героична борба срещу руската агресия", добави Хасани.

По-рано премиерът на Албания Еди Рама съобщи, че украинският президент ще пристигне в страната за участие в срещата на върха Украйна-Югоизточна Европа.

"Значителен брой лидери от тази част на Европа ще бъдат поканени и президентът Зеленски ще съорганизира и съпредседателства събитието, което е от особено значение в днешния контекст", цитира думите му ABNA-se.

Както е известно, през февруари Зеленски посети Германия и Франция, където подписа исторически споразумения за гаранции за сигурност на Украйна.