Франция е категорична, че няма време за нова сделка за Брекзит. На среща в Елисейския дворец френският президент увери британския премиер, че двете страни ще работят активно в оставащия месец в търсене на най-добрия изход. За да покаже, че се чувства като у дома, Джонсън си качи крака на масата по време на разговорите с президента Макрон.

"Искам да бъда пределно ясен пред вас, Еманюел и пред френския народ. Искам сделка. И знам, че може да я постигнем. Окуражен съм от вчерашните разговори в Берлин. Но доверието в политиката е най-важното нещо, затова сме длъжни да изпълним волята на народа и на 31 октомври ще напуснем Европейския съюз с или без сделка", заяви Борис Джонсън – министър-председател на Великобритания, цитиран от Би Ти Ви.

"Това, което канцлерът Меркел каза вчера, е в унисон с позицията ни от самото начало - трябва ни ясна видимост в следващите 30 дни. До 31 октомври ще търсим активно по-добро решение, но без да променяме баланса, постигнат в съществуващото споразумение", каза Еманюел Макрон - президент на Франция.