Актьорът Леонардо ди Каприо с щедро дарение за борбата с горските пожари в Австралия. Благотворителната организация „Earth Alliance“, един от основателите на която е холивудският актьор, ще дари 3 милиона долара. Това стана ясно от публикация в профила на организацията в Twitter.

Предоставяме 3 милиона долара за подкрепа на усилията за гасене на пожарите, спасяване на дивата природа и нейното дългосрочно възстановяване, съобщиха от "Earth Alliance".

Природните пожари в Австралия изгориха милиони хектари земя, през последните месеци 17 души са убити и хиляди къщи са разрушени. Университетът в Сидни изчислява, че са загинали повече от 1 милиард животни. На места пожарите са толкова интензивни, а димът - толкова гъст, че е станало невъзможно да се изгасят от въздуха. Властите изпращат кораби на ВМС и самолети до засегнатия район. На югоизточния бряг на Австралия е в ход мащабна евакуация поради пожарите.

Леонардо ди Каприо спаси пиян мъж, паднал от круизен корабХрабростта актьорът проявил по време на новогодишната си почивка на френските Кариби

Фермер спаси бебе кенгуру от пламъците в АвстралияНад 10 милиона хектара земя са опустошени от огъня, загинаха половин милиард животни