Трагедията с горските пожари в Австралия разби сърцата на хиляди хора в целия свят. При огнената стихия загинаха милиони  животни, а над 10 милиона хектара земя са опустошени от огъня. Заплашени от изчезване са много животински видове.

Стотици жители на континента се включиха като доброволци в гасенето на огнения ад. Фермерът Сам Макглоун е един от тях. Видео в социалните мрежи, в което доброволецът спасява малко бебе кенгуру, трогна хиляди потребители.

Кадрите показват как смелият мъж намира самотното животинче в пламнала гора. Няма и следа от майката на бебето, затова Сам няма друг избор освен да го вземе със себе си. Малкото кенгуру е покрито с пепел. Доброволецът бързо го отнася към колата си, където го измива. След това го завива в кърпа и му дава да пие вода.

Заради бедствието хиляди австралийци останаха без дом, а стотици хиляди в продължение на дни са без ток, телекомуникации и питейна вода. Властите призоваха живеещите на източния бряг да имат готовност да напуснат района. Предупрежденията идват, въпреки че вече три дни времето е по-хладно и това помага на пожарникарите да удържат безпрецедентните пожари, бушуващи от седмици на континента.

Половин милиард животни са загинали в адските пламъци в АвстралияСтотици семейства загубиха домовете си в огнената стихия, обстановката на континента се влошава

Нова евакуация в Австралия! Предупреждават хиляди душиНай-тежко засегната е югоизточната част на страната