Украински ракетни удари са убили до 60 руски войници, които са провеждали тренировки в окупиран от Русия район в Херсонска област, съобщи украински военен говорител, цитиран от ДПА.

Наталия Хуменюк, говорителка на украинското Южно командване, заяви пред местна телевизия в Киев, че "до 60 окупатори" "не са могли да се върнат на бойните си позиции". Тя добави, че ударите са били нанесени по време на учения на руските военни щурмови групи в южната украинска област.

Хумянюк не уточни какви оръжия са били използвани при нападението.

Вчера руската служба на Би Би Си, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, съобщи, че във вторник, са били убити над 60 войници. Тя обаче съобщи, че случаят е станал на полигон в окупираната част на източната Донецка област, а не в южната част на страната. Източниците твърдят, че ракетите, използвани при атаката, са били изстреляни от произведена в Съединените щати ракетни системи ХАЙМАРС (HIMARS).

В продължение на вече почти две години Украйна отблъсква руската инвазия, благодарение на помощта на Запада, в това число и с модерните ракетни установки ХАЙМАРС (HIMARS), отбелязва ДПА.