Анастасия Карпенко, която е украинска филмова звезда се оказа бежанка у нас.  Тя е участвала в десетки телевизонни сериали, филми и театрални роли, а в момента е в Поморие със своята майка и 10-месечна дъщеря.

В момента е настанена в частен апартмент на свой приятел, който е българин. 39-годишната звездата на украинското кино и театър споделя пред Нова телевизия, че чувства вина че е напуснала страната си вместо да се бие с целия актьорски състав на столицата, който е останал в родината си.

„Абсолютно спокойно се живее тук, доволна съм че съм съхранена и тук никой не мисли дали съм звезда или не съм звезда. Аз съм просто човек, който мечтае за мир, който плаче всеки ден когато слуша новините сутрин и вечер и който изпитва вина че съм тук сега, а не там. Сега обаче съм преди всичко майка и трябва да бъда отговорна за живота на детето си и съм много благодарна на съпруга си”, споделя тя.

Актрисата се страхува за живота му на съпруга й, който е мобилизиран в отбраната на Украйна и се моли да оцелее.

„Естествено,много ме е страх. Засега на мъжете от Украйна не им е разрешено да пътуват в чужбина, защото такава е гражданската позиция - и тя е правилна. Мъжът ми не пожела да тръгне - като брат ми. Той се върна в Одеса, защото майка му и по-малките му сестри, са там. Повечето са бежанци във Варшава, но мъжът ми остана за териториалната отбрана на град Киев и Одеса”.

Анастасия харесва България и е благодарна на протегната ръка но иска да се върне отново в страната си.