Крал Мохамед VI - владетелят на Мароко, търсил своето цвете в пустинята. Сред пясъка намерил Лана Салма и я направил своя принцеса. Зърнал очите и за пръв път съвсем неотдавна - през 1999 г. Двамата се видели на празненство.

Омъжили се две години по-късно. Принцеса Салма станала първата съпруга на мароканския владетел, която била публично показвана. Първата, получила кралска титла. Родили им се две деца - днес 15-годишният коронован принц Мулай Хасан - един от най-богатите тийнейджъри в света, и 11-годишната принцеса Лала Хадиджа.

И тук приказката свършва. Съпругата на мароканския крал изчезва... безследно, а никой не е виждал очите и от 2017 година.

Не, това не е сюжет от "1001 нощи". Това не излиза от сладкодумните уста на Шехерезада. Това е напълно реална история, в която една принцеса мистериозно изчезва и никой няма представа къде е.

Принцеса Лана Салма и крал Мохамед VI тайно се развеждат през 2017 г., поне такива са слуховете. Медиите в страната обаче умело избягват да адресират спекулациите и да ровят. За Салма се говори като за "изчезналата принцеса". От двореца също няма данни за местоположението на принцесата.

Някои вярват, че бившата съпруга на мароканския крал е останала в страната, но умишлено се укрива. Други смятат, че е в изгнание в САЩ или изживява старините си на гръцкия остров Кея, заедно с дъщеря си Лала Хадижда.

Има и една по-мрачна теория - че Салма е 2 метра под земята или още по лошо - трупът и е захвърлен някъде да гние.

Самата мароканска принцеса се бори усилено за правата на жените в Мароко. Дали това има връзка с изчезването и, обаче, можем само да гадаем.

Превод и редакция: TrafficNews