Севернокорейският лидер Ким Чен Ун си е спечелил прозвище на истински тиранин, след като убил един от неговите генерали, като го хвърлил в пълен с пирани аквариум. Управляващият на Северна Корея заповядал смъртта му, след като бил обвинен, че е планирал преврат, съобщава британският Daily Star.

Ким разполага с гигантски аквариум, построен в един от неговите президентски дворци с цел развиване на практика с нови методи за екзекуция. Източници, близки до диктатора, разказват, че ръцете и торсът на жертвата били отрязани с ножове, преди той да бъде хвърлен в резервоара. Те заявиха, че не е ясно дали генералът е бил убит от рибите, умрял от раните си или е бил удавен.

Смята се, че изследователи са разработили няколко метода за екзекуция, предназначени да изплашат потенциалните заговорници срещу Ким Чен Ун. Според източниците, те са получили идеята от филма за Джеймс Бонд от 1977 година "Шпионинът, който ме обичаше", в който злодеят Карл Стромберг екзекутира опонентите си, като ги пуска в аквариум с акули. Аквариумът на Ким е пълен с няколкостотин пирани, внесени от Бразилия.

Те имат остри като бръснач зъби и са способни да отделят плътта от тялото за няколко минути. Други методи за екзекуция, одобрени от Ким, включват взривяване на предателите на парчета с противотанково оръжие, хвърлянето им живи на тигри, обезглавявания, обесване и изгаряне до смърт, твърди британската медия.

Откакто Ким е дошъл на власт през 2011 година, се смята, че е премахнал 16 висши служители, напомня БГНЕС. Стотици други граждани на Северна Корея също са убити. Сред неговите жертви са началникът на армията, както и управителят на Централната банка на Северна Корея. През 2016 година, според някои твърдения, министърът на образованието в Северна Корея е бил екзекутиран чрез разстрел за лошо отношение.

Дали всички тези ужасии са истина, или са просто подсилващи въпросите около личността на Ким вестникарски манипулации, не е ясно. Едно е сигурно - севернокорейският лидер е обвит от вълна от мистерии относно истинската си същност и провокира множество истории, някои от които доста страховити...