Спортна зала в Швеция ще бъде преустроена в морга. Това ще се случи с хокейната зала „Мелархоида" в Стокхолм. Швеция продължава да се придържа към решението си да се противопостави на блокирането на 10,2 милиона граждани, за да избегне разпространението на COVID-19.

Въпреки това в страната заразените са 10 948, а починалите 919.

Според сайта HocheyNews.se, в шведската столица могат да се предприемат подобни мерки и с други зали.

"Сега имаме свободни места за 335 починали, можем също така да намерим места за 500-700 умрели. Вече се свързахме с администрацията на гробищата и с кметството на Стокхолм в случай, че използваме стадионите на ледени спортове като морги. За съжаление това се случва, но за нас е важно да се отнасяме с мъртвите с достойнство. Броят на монтираните места ще зависи от това как се развива пандемията", заяви шведският политик Йоаким Йернрид.

Припомняме, че шведското правителството посъветва шведите да работят от къщи, когато е възможно, и да избягват местата с много хора като барове и ресторанти, но тя не  налага официални ограничения. Призовавайки гражданите си да се "държат като възрастни", а не ги глобяват за напускане на домовете си без основателна причина.