Пътниците на борда на дълго закъснял полет от Ню Йорк до Маями бяха подложени на огромен стрес, след като полицията на летище Дж. Ф. Кенеди беше призована да се намеси в разгорещен спор на борда, прераснал във физически сблъсъци. Полетът на Delta Air Lines от международното летище "Джон Ф. Кенеди" до международното летище в Маями тръгна от Ню Йорк със седемчасово закъснение, заради наземния персонал, лошо време и спорове, породени от липсата на ясна и адекватна информация.

Въпреки че от компанията Delta твърдят, че на клиентите са били предлагани вода, закуски и възможност да вземат автобуси обратно до терминала, някои пътници загубили търпение и започнали да се бият. Един пътник с име Хуан Андрес Ахмад в туитър е документирал преживяването след четвъртия час на закъснението. В първите си два туита недоволният пътник твърдеше, че капитанът не знае какво се случва и че стюардесите са чакали два часа, преди да предложат вода на пътниците, пише БГНЕС.

По-късно журналистката Глена Милберг туитира кадри, показващи нивото на объркване и безсилие сред пътниците и екипажа. В края на клипа се вижда жена и нейният син да напускат самолета, за да "поемат въздух“ на фона на настъпилия хаос. Ейми Райли, друга пътничка, потвърди, че макар от Delta да им предложили възможността да напуснат, не им била дадена информация за това кога могат да пререзервират пътуването си, ако слязат от самолета. Освен това, чекираните пътни чанти вече били на път за Маями. Полетът, първоначално планиран да кацне около 19:14 ч. в Маями се приземил в слънчевия щат седем часа и 14 минути по-късно.