Религията и науката никога не са се разбирали. Отричат се, нападат се, а в някои случаи - едните горят другите на клада. За това има редица примери от световната история от мрачните времена на Светата инквизиция. Галилео Галилей може да потвърди.

Сега Евангелистката църква подготвя нов удар и се обявява против технологията, която би трябвало да се смята за помощно средство на човека. Чипове, които помагат на загубени животни да се върнат при стопаните си, са обявени за дело на Антихриста.

Устройството е почти невидимо и се използва по цял свят. Чипът се използва в картите за градски транспорт, електронните системи за таксуване, паспортите и прочее, и прочее. Но изглежда притеснява част от евангелисткото християнско общество.

Така наречените RFID чипове представляват технология, която позволява дигиталната идентификация на различни предмети и обикновено няма нужда от никакво вътрешно захранване. Технологията не се задейства, освен ако не премине през специален RFID четец, който излъчва специална радиочестота и активира чипа, който предоставя своят дигитален идентификационен код.

Изключително проста технология, която улеснява живота ни без дори да го осъзнаваме. Чиповете са абсолютно навсякъде. Близо 10 милиарда от тях са използвани по цял свят само през 2018 година, а голяма част всъщност са на модния пазар и се използват в етикетите на дрехите.

Чипът се вгражда и в нашийниците на домашните любимци и помага да се локализират, ако животното се загуби. Дори някои хора са взели решението да си имплантират RFID. Чипът се поставя в дланта на едната ръка, защото така само с едно помахване или докосване може да се задейства, ако човек се намира близо до четец. И тук се намесва църквата.

Някои от вярващите виждат в чиповете въплъщение на дявола, описано в един от пасажите на "Откровението на Йоан". Според текста дяволът маркирал дясната ръка или челото на онези, чиято душа бил получил, а това става и основа на един от големите трудове на евангелистката църква - "Отпечатъкът на Дявола".

И така през първото десетилетие на 21 век евангелистката църква намерила връзка между чиповете и дявола. Публикувани са редица статии в религиозни сайтове.

През 2017 година голяма компания в Уисконсин призовава своите служители да се оттърват от RFID технологията в живота си, а Google започва да получава рейтинг от една звезда като според отзивите използването на чиповете било грях.

Някои от ревютата били доста конкретни - компанията ежедневно вършила работата на самия Дявол и призовала служителите в технологичния гигант да прочетат Библията.

Превод и редакция: TrafficNews