Единият от двигателите на разбилия се в Тайпе тайвански самолет ATR 72 е бил сменен, обяви управлението за гражданска авиация на Макао.

През април миналата година екипажът на самолета е трябвало да извърши аварийно кацане по технически причини на летището в Макао. Тогава му е бил сменен единия турбовитлов двигател, който е канадско производство. 

Смяната е била извършена от изпратени на място тайвански специалисти. 

Разбилият се самолет е бил в експлоатация по-малко от година. Последната техническа проверка му е направена на 26 януари.

Междувременно авиационните власти на Тайван разпоредиха да бъдат преустановени всички полети на самолети от този вид, за да се провери състоянието на двигателите им. 

Самолетът е произвеждан от френско-италианска компания и Франция заяви, че ще прати на острова свои специалисти, които да участват в разследването. 

Според последната информация броят на загиналите при катастрофата е 31 души. Други 15 са ранени, а 12 се водят за изчезнали. 

Тази нощ с помощта на кран спасителите вдигнаха и извадиха от водата на реката фрагменти от фюзелажа на падналия самолет, включително и носовата част. 

TrafficNews.bg