Джеб Буш - син на 41-ия президент на САЩ Джордж Х. У. Буш и брат на 43-ия президент Джордж Уокър Буш, смятан за един от най-вероятните кандидати за участие в предстоящите президентски избори 2016 г., по погрешка публикува документи с лични данни на повече от 10 хиляди души.

В продължение на осем години Джеб Буш беше губернатор на Флорида и, пускайки на своя сайт служебна информация за това време, искаше да се представи като активен и технически компетентен администратор, който не крие своята дейност.

Сред стотиците хиляди писма, пуснати на сайта jebemails.com, обаче се оказаха и документи, съдържащи лични данни - имена, рождени дати и номера на социални осигуровки, които се отнасят за около 12 хиляди души, предава Асошиейтед прес. В четвъртък почти всички писма, с изключение на няколко стотин, бяха премахнати от сайта.

Джеб Буш е роден през 1953 г. в Тексас. През 80-те и 90-те години на миналия век той прави политическа кариера във Флорида, на който щат беше губернатор от 1999 до 2007 година. През декември 2014 г., той каза, че сериозно обмисля възможността за участие в предстоящите президентски избори. В случай на победа на Джеб Буш в надпреварата за президентските избори, фамилията Буш ще бъде първата в историята на САЩ, дала трима президенти в различни периоди от време. Джордж Буш-старши беше президент в периода 1989-1993, а синът му Джордж У. Буш - от 2001 до 2009 година. 

TrafficNews.bg