Американският президент Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин се е опитал да повлияе на президентските избори в САЩ през 2020-а година в полза на Доналд Тръмп. 

Байдън заяви, че Путин "ще си получи заслуженото", но не пожела да уточни за какви последствия говори, като само отбеляза лаконично: "Скоро ще разберете!"

"Ще плати цената. Имали сме дълги разговори. Познавам го относително добре и разговорът ни започна с думите: „Познавам те и ти ме познаваш. Просто бъди готов. Поглеждал съм го в очите и съм му казвал: „Ти нямаш душа“. Путин отговори: „Разбира ме се един друг“. Вижте, най-важното нещо, когато си имаш работа с чужди лидери, а аз съм имал работа с доста такива в моята кариера, е просто да познаваш човека срещу теб."

Байдън каза още, че смята Путин за убиец. Интервюто идва след вчерашния доклад на разузнаването, според който Путин е знаел и вероятно ръководил манипулации на изборите. 

Очаква се следващата седмица Вашингтон да наложи санкции на Русия заради доклада, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на анонимни източници.