Има хора, които цял живот мечтаят да спечелят от лотарията. Да се сдобият неочаквано с голямо куфарче с пари, с което да си купят мечтания апартамент, да отидат на мечтаната екскурзия и да се качат на най-бленувания си автомобил.
Малък процент от тези хора сбъдват тази своя мечта. А още по-малък я сбъдват два пъти и то наведнъж.

С такова постижение може да се похвали един напълно обикновен австралиец, който си купува два лотарийни билета с едни и същи числа - печелившите. Така късметът му се усмихва и изведнъж и мъжът от работническата класа се озовава с 33 милиона щатски долара в банковата си сметка.

Самоличността на късметлията не е известна. Австралиецът обаче играе в националната лотария на страната винаги с едни и същи числа и то в продължение на 30 години.

Купил двата билета от различни пунктове в Мелбърн. Сдобил се с два билета за едно и също теглене съвсем случайно - мислил си, че си купува талонче за следващата седмица.

Късметлията не знае какво ще прави с печалбата. Напуснал работа веднага, след като разбрал за голямата сума пари, с която се е сдобил. Възнамерява да сподели част от милионите със семейството си.

Напълно друга история, обаче, се развива с лотарията "Мега Милиони" в САЩ. В нея отново е въвлечен австралиец, който твърди, че през октомври 2017 удря джакпота от американското тото. Трябвало да прибере част от голямата печалба на стойност 50 милиона долара. От лотарията, обаче, отказват да изплатят парите му.

Причината била разлика в часовата зона. Мъжът купил билетче в последния момент, но докато информацията се обработи от сървърите, вече било твърде късно и неговото билетче било прехвърлено за следващото теглене.

По случая е било заведено и дело от страна на потърпевшия. Съдът в Австралия отсъди в полза на "Мега Милиони" и заяви, че австралиецът няма право и на стотинка от печалбата, след като в условията на лотарията ясно е записано, че билетчета няма да се приемат след тегленето.