"Температурите са се повишили до над 32 градуса, тюлени и други животни умират по необясним начин, като морския лед, от който са зависими, отдавна си е отишъл от бреговете. Добре дошли на лято в Аляска в Антропоцена", така започва статия InsideClimateNews.

Аляска отбеляза най-горещия юли в историята си, съобщи Националната администрация за океански и атмосферни райони (NOAA).

Температурите на Аляска са били 5,4 ° F над средните и 0,8 ° F повече от предишния най-топъл месец, който беше юли 2004 г.

Рекордно ниското ниво на лед премахва обичайния буфер, който помага да се запази Аляска прохладен, каза Карин Глисън, климатолог от NOAA.

"Това повишава температурите, защото когато нямате морски лед в близост до бреговата ивица, тогава температурата на континента може да се затоплят все повече и по-рано"

Арктически морски лед удари рекордно ниско ниво през юли след началото на сезона на топене, според Националния център за данни за сняг и лед (NSIDC). Обемът на морския лед в целия Арктика беше с около 47 процента по-нисък от средния за 1979-2018 г.

В Аляска ледът сега е на около 150 мили от брега - явление, което се среща само през последните години, според Рик Томан, климатолог от Аляска център за оценка и политика на климата.