"Още едно завръщане на нашите хора - нещо, което винаги чакаме и за което работим неуморно". Това написа в "Екс" украинският президент Володимир Зеленски. Той публикува снимки на завръщащите се мъже и жени, увити в украински знамена.

"Четиридесет и девет украинци вече са у дома. Сред тях има воини от Въоръжените сили на Украйна, Националната гвардия, Националната полиция, Службата за охрана на държавната граница и наши цивилни граждани. Сред тях е и Ление Умерова, млада жена, взета за заложник от руснаците, когато е дошла да се грижи за болния си баща. Освободени са и още защитници на „Азовстал". Виктор Ивчук, военен медик и герой на Украйна, също се завърна у дома.

Искам да благодаря на целия ни екип, който работи за освобождаването на затворници и заложници от руски плен. Особено искам да изкажа благодарност на всяка от нашите украински части, които допринасят за попълването на „обменния фонд" за нашата страна. Всички наши воини, които залавят руски окупатори, и всички наши служби, които неутрализират руски диверсанти и колаборационисти, приближават освобождението на нашия народ. Трябва да върнем у дома всички наши хора, както военни, така и цивилни", пише още в публикацията на Зеленски.