Едуардо Поссо - момче със светло бъдеще, което трябваше да живее във Флорида, заедно със сестра си, баща си и мащехата си. Трябваше да завърши училище, а след това да поеме по своя път и да изживее живота си.

Вместо това лекарите в една индийска болница произнасят часа на смъртта му. Едуардо е убит на 12-годишна възраст, след като прекарал няколко кошмарни дни на глад, физическо и психическо насилие.

Извършителите на тежкото престъпление - собственият му баща и новата му съпруга. Според разследващите детето било държано завързано в банята, а причината за смъртта му била недохранване и липса на медицински грижи. Едуардо имал синини и разкъсвания по цялото си тяло.

Родната му майка така и не разбрала, че Едуардо е напуснал Флорида. Новото му семейство живеело в Кокомо, Индия, където баща му и настоящата му съпруга работили за пътуващ цирк и раздавали рекламни материали по улиците на азиатската държава.

Напуснали Флорида, защото имали системни проблеми със социалните служби в американския щат. Как точно са излезли от страната? Не е ясно!

След арестите бащата и мащехата били разпитани. По думите на жената на 23 май - ден преди Едуардо да почине, 12-годишното момче се разболяло и било толкова слабо физически, че не можело да се храни.

На следващия ден бил намерен посинял и студен, а баща му веднага го отвел до болницата. Приели го в безсъзнание, а малко след това лекарите обявили, че е мъртъв.

В дома на семейството разследващите намерили въжета, вериги, белезници и електрошок. Във телефона на мащехата бил намерен и видеоклип, на който се вижда как Едуардо лежи завързан в банята. Инструментите за мъчение на момчето били намерени в кутия под леглото. Властите открили и съобщение на телефона: "Едуардо почти се беше измъкнал от оковите".

Според показанията на обвинената в убийството на 12-годишното момче мащеха, Едуардо бил системно пребиван с колан от баща си.

Родната майка на Едуардо знаела, че бившият й съпруг е агресивен спрямо децата. Това била и една от причините двамата да се разделят, съобщава CNN.

След развода им бащата получил пълно попечителство над Едуардо и сестра му.

Видяла го за последно на Деня на благодарността през 2017 година. Момчето говорило малко, бил уплашен. Изглеждал много слаб, но момчето обяснило, че яде зърнена закуска за вечеря.

"Никога не ми е минавало през ума. Как можеш да причиниш нещо подобно на собственото си дете - да го оковеш, да го умориш от глад…??", разказва майката пред CNN.