Удължаването на епидемичната обстановка в страната до 15.07.2020 и наложените мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 налагат промени в културния календар на Община Куклен. Предстоящият празник на Куклен по повод 19 години от обявяването му за общински център няма да се състои. Традиционните празници на населените места в общината също няма бъдат проведени в рамките на удължената извънредна обстановка.

Трябва да се съобразим със ситуацията и да не излагаме на риск здравето на нашите съграждани. Други общини също отложиха своите празници, защото по-важо е именно здравето на хората. Не можем да си позволим да рискуваме,защото на много места все още има огнища на заразата. Виждаме, че и в световен мащаб заради пандемията от коронавируса се отменят събития като Олимпиадата, Европейското първенство по футбол, Октоберфест и други големи спортни и културни форуми. Нека проявим разум и дисциплина. Отново ще можем да празнуваме, след като всичко отмине и ситуацията се нормализира, коментира кметът на общината Мария Белчева.

Отпада и още едно радващо се на огромен интерес събити - ежегодния фестивал WakeUp! Фестивалът събира хиляди хора от цялата страна и чужбина. За огромно съжаление фестът няма да се проведе на предварително обявените дати. След консултации с РЗИ и МВР решихме да отложим провеждането на фестивала до нормализиране на обстановката. Организаторите са много отговорни хора, тази година щяха да проведат фестивала за 10-та поредна година. Надяваме се след преодоляване на кризисната ситуация отново да бъдат гости на нашата община.“- допълни Белчева. WakeUp! Bulgaria Festival – „Събуди се! България фестивал“ е културно-образователен фестивал, който се провежда ежегодно от 2011 г. насам с продължителност на няколко дни на поляните до борова гора между град Куклен и манастира „Свети Безсребреници Козма и Дамян“.