Татяна Дончева смята, че трябва отново да седнем на масата за преговори с "Газпром".

"Не бих натрапвала мнението си, защото виждам, че се преекспонира темата. Какво значи да седнем с "Газпром" да преговаряме? За част от колегите в политиката това е ерес и те предпочитат да се къпят споделено или да не се къпят, да стоят на студено, но да не доближават "Газпром". Аз смятам, че въпросът с доставките на газ трябва да бъде решен по-практично. Диверсификацията да се извърши до края на годината. Беше много глупаво да се изхвърляме, по-големи католици от папата, след като цяла Европа прие начина на плащане, който леко доизмени "Газпром". Търсенето на алтернативни източници и съобразяването с количествата, които ще минават през Гърция, ще ни помогне да решим въпроса за година, година и половина две", каза Дончева в ефира на БНТ.

Тя коментира и обвиненията за реваншизъм на БСП към президенството. Заяви, че сегашното ръководство прави левицата да изглежда смешно.

Дончева заяви, че неминуемо служебното правителство ще направи ревизия на предишното управление. Ще тече предизборна кампания, ПП ще изтъкнат своите заслуги, наследникът на Нинова ще разчепка оръжейните сделки, каза тя.