Неотдавна Microsoft кардинално обнови интерфейса и функционалността на своя месинджър Скайп. Според реакциите в Глобалната мрежа, нововъведенията се харесаха на повечето потребители, информира kaldata.com.

Според съобщенията в социалните мрежи, проблемът е масов. Някои български потребители също са засегнати. Голям е броят на потребителите, съобщаващи, че Скайп стартира успешно, логването става без проблеми, но съобщенията не стигат до адресатите. В някои случаи се появява черна лента при опит за осъществяване на гласово обаждане.

Тази нощ, в почти всички държави престанаха да работят, както мобилното, така и десктопното приложение Скайп. Малко по-късно, техническата поддръжка на месинджъра обяви, че проблемът е отстранен. Но тази сутрин Скайп отново престана да работи нормално. Засега няма информация от Microsoft относно причините за лошата работа на Скайп.

Преди няколко минути се появи информация, че е засегната западната част на Европа, а в официалния профил на Скайп се появи съобщение, че всички специалисти и програмисти на Скайп отдела усилено работят за да решат проблема.