Еврото увеличи ръста си спрямо долара в сряда, постигайки важен едногодишен връх. Валутата се повиши близо до ключовото ниво от 1,14 щатски долара, достигайки 1,1391 долара, което е най-високото й ниво за една година, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС. 

Анализатори заявиха, че валутният пазар продължава да претегля оптимистичните коментари на главния директор на Европейската централна банка Марио Драги.

Еврото се събуди в едногодишен връх, след като ръководителят на ЕЦБ намекна за евентуално намаляване на монетарните стимули", каза анализаторът на Western Union Business Solutions Джо Манимбо.

Междувременно пазарите на акции в Париж и Франкфурт леко се понижиха, но САЩ в бяха постигнати големи печалби, като Nasdaq води с растеж от 1,4%. Технологичните акции, които паднаха във вторник, завършиха с по-високи нива. Apple отбелязва растеж от 1,5%, Facebook от 1,8% а Google – от 1,4%.

"Това е допълнителна стъпка към създаването на стойност за акционерите",коментира Андреас фон Аркс, анализатор в Baader Helvea.