Биткойнът спадна по време на търговията в сряда сутринта в Азия, оставайки под линията на съпротива от 26 000 долара. Етерът също загуби позиции, докато другите 10 най-добри криптовалути по пазарна капитализация се търгуваха смесено, пише Forkast.

Токенът BNB на крипто борсата Binance отбеляза най-големите печалби сред топ 10, след като съдът в САЩ отхвърли искането на финансовия регулатор да замрази активите на борсата Binance.

Биткойнът падна с 0,38% през последните 24 часа до 25 835,15 долара в 7:00 сутринта в Хонконг, губейки 4,87% през последната седмица и многократно не успявайки да преодолее съпротивата при 26 000 долара след съдебните дела, заведени миналата седмица срещу американските платформи за крипто търговия от Комисията по ценните книжа и борсите (SEC).

Етерът спадна с 0,49% до 1734,63 долара, отбелязвайки загуба от 7,87%% за седмицата.

Биткойнът се бори да премине над 26 000 долара поради страха на крипто пазара и въпреки оптимизма в акциите, каза Алекс Купцикевич, старши пазарен анализатор в онлайн брокерската фирма FxPro, в коментари по имейл.

„Индексът на страха и алчността на криптовалутата е на територията на страха на 45 (-2 пункта за една нощ), докато индексът на страха и алчността за фондовия пазар е на 79 (което е изключителна алчност)“, отбеляза Купцикевич. „Технически, за да прекъсне низходящия тренд, биткойнът трябва да преодолее 27K, а спад под 26 500 долара е необходим, за да потвърди низходящия тренд. Вторият сценарий изглежда по-вероятен".

Други топ 10 криптовалути се търгуваха смесено. Токенът BNB на Binance поведе победителите с ръст от 4,67% до 241,36 долара, намалявайки седмичната си загуба до 14,41%.

Печалбите на BNB дойдоха, след като във вторник федерален съдия на САЩ отхвърли искането на SEC за временна ограничителна заповед, която би замразила активите на Binance.US, американското подразделение на най-голямата борса за криптовалута в света.

Решението на съдията позволява на Binance да продължи да работи, докато преговаря с SEC относно спазването на законите за ценните книжа. Миналата седмица федералната агенция обвини Binance, че не се регистрира като борса за ценни книжа и че предлага и продава нерегистрирани ценни книжа. SEC също заведе дело срещу базираната в САЩ борса Coinbase. И двете борси отхвърлиха обвиненията.