Бивш медицински служител е признат за виновен за убийството на 85 пациенти в Германия.

Нилс Хьогел е работил в здравно заведение в северната част на страната и в периода 1999-2005 година си е спретнал истински “пир”. Хьогел работил като медицинска сестра в болницата и според разследващите шест години е третирал пациентите си с фатални дози лекарства.

Бившият здравен служител вече излежава доживотна присъда за две други убийства. Смята се, че Хьогел е най-бруталният убиец в съвременната история на Германия.

Според прокуратурата медикът съвсем умишлено е отравял пациентите си, за да впечатли своите колеги. Това е вторият подобен случай, за който съобщават световните медии. Преди около месец подобно дело се водеше и във Франция, където лекар системно е отравял пациентите си, за да изтъкне уменията си пред другите служители в болницата, в която работил.

Германската медицинска сестра Нилс Хьогел бил овенчан с титлата “Рабо реанимацията”, защото веднага се впускал, за да окаже първа помощ на пациентите.

Германецът е обвинен в убийството на 100 души, макар и властите да смятат, че броят им е много повече. Самият Хьогел признал за 55 от тях, но прокуратурата в крайна сметка го осъдила за 85 престъпления.

По време на делото бившият здравен служител се извинил за “ужасяващите си действия” на близките на починалите, обясняват от BBC.