Двадесет и един от ранените при терористичната атака в Лондон снощи са в критично състояние, предаде Ройтерс, като цитира агенция Прес асосиейшън. Британската агенция на свой ред се позовава на националните здравни власти.

По-рано бе съобщено за 48 ранени, които са били настанени в болница. 36 от тях остават хоспитализирани, съобщиха още британските здравни власти. Седем човека бяха убити при атаката, а тримата нападатели бяха ликвидирани от полицията. Сред ранените са четирима французи, един от които е в тежко състояние.

Пострадал е и най-малко един германец, съобщи министерството на външните работи на страната. Той е получил сериозни наранявания.

Началникът на британската транспортна полиция Пол Краудър съобщи, че полицай, който е бил ранен при вчерашната атака на Лондонския мост, е бил въоръжен само с палка, когато опитал да спре тримата нападатели. Полицаят, ранен с нож в лицето, главата и единия крак, е сред първите, отзовали се на сигнала за нападение. Краудър го е посетил в болницата и каза, че мъжът е в стабилно състояние. 

"За полицай, който е част от екипа ни от няма и две години, той е показал огромна смелост и това ме кара да се гордея", каза началникът на британската транспортна полиция.

Канадски гражданин е сред убитите при терористичната атака в Лондон снощи, съобщи премиерът Джъстин Трюдо.

"Сърцето ми е разбито", казва Трюдо в изявление. Той не даде подробности за самоличността на жертвата от уважение към нейното семейство.

"Канада осъжда строго безсмисленото нападение... при което бяха убити и ранени много невинни хора", подчертава Трюдо.