Косата се нуждае от определени грижи на плажа, които ще й помогнат да остане в най-доброто състояние след излагане на сол и слънце.

Колкото и да обичаме вълните в косата си благодарение на морската вода, те също могат да навредят на косата ни, особено ако е боядисана. Ето защо фризьорката Катика Топчич споделя полезни съвети как да подготвите косата си, за да отидете без притеснение на плажа.

Мезотерапия - персонализирано лечение на косата

Коктейлите с мезотерапия със специално подбраната им формула действат ефективно при различни проблеми: те стимулират скалпа, предотвратяват косопада, почистват пърхота и предотвратяват образуването му, предотвратяват прекомерното омазняване на скалпа и възстановяват косата на клетъчно ниво. Те биоревитализират косата и скалпа, възстановяват структурата на косъма, създават защитно покритие и имат мощен антиоксидантен ефект.

Антиоксиданти, витамини и етерични масла

Антиоксидантите потискат разпадането на косата на клетъчно ниво, потискат сухотата, намаляват накъсването и възстановяват химически увредената коса. Витамините се абсорбират в косата, прониквайки дълбоко в скалпа. Те намаляват цъфтящите краища, поправяйки увредената коса. Антиоксидантите, жизненоважните витамини и витаминните естери (Е и С) ускоряват регенерацията и възстановяването на косата. Молекулите в етеричните масла са достатъчно малки, за да проникнат в клетъчната стена, да регенерират косъма от корена по време на фазата на анаген и растеж.

Защита на цвета на косата - най-застрашеният тип коса

Препоръчителен е коктейл от незаменими аминокиселини, омега масла 3, 6, 9 (рибено масло), масло от шеа, аскорбинова киселина (витамин С), витамин D, витамин Е. Нанесете върху измита коса, изсушена с кърпа, оставете за 20 минути, изплакнете и завършете с балсам или го нанесете на плажа и го оставете по време на престоя на слънце, като увиете косата си в кърпа.

Лечение на косопад, мазен скалп и пърхот

Екстрактът от масло от коприва има антибактериално действие и предотвратява DTH, а в комбинация с витамин В1 подобрява циркулацията, предпазва от вредните слънчеви лъчи, предотвратява загубата на коса и пърхота, докато витамин А намалява количеството на себума. Нанесете върху измита коса, избършете с кърпа, масажирайте (масажът е съществена част от лечението), нанесете върху скалпа и след това масажирайте по дължината на косата. Оставете за 10 до 20 минути, изплакнете и завършете с подходящ балсам.

Лечение за по-силна коса и обем

Моно маслото възстановява косата отвътре навън без тежест. Съдържа лауринова киселина, която изглажда кутикулата, предотвратява загубата на протеини, предпазва от студ, вятър и сол; Японският зелен чай служи за възстановяване на колагена; Витамин С, което предпазва от въздействието на слънцето и кокосовото масло, което предпазва косата от окисляване и увреждане в комбинация със средиземноморски зехтин вършат чудеса! Заздравената коса се накъсва по-малко, повишава се еластичността, запазва се цвета и задържа влагата.