Една от популярните водещи на Sky Sports - Чарли Уебстър, се бори за живота си в болница в Рио де Жанейро. 33-годишната журналистка се е заразила с рядка форма на малария, която е пипнала по време на благотворително събитие. Като част от посланиците на отбора на Великобритания на Олимпиадата Уебстър е изминала с колело разстоянието от 2575 км в рамките на 39 дни (от град Ресифе  до Рио).

Журналистката пристигнала в града домакин на Игрите на 4 август, но още на церемонията по откриването на 5 август се почувствала зле. Три дни по-късно Уебстър вече била в болница и публикувала снимка от там, от която става ясно колко ужасни са били изминалите няколко дни за нея.

Първоначално лекарите преценили, че става дума за дехидратиране на организма й и инфекция, хваната по време на колоездачната обиколка. Рязко обаче състоянието на репортерката се влошило и медиците били принудени да я поставят в изкуствена кома. "Бъбреците й спряха да функционират и тя е на диализа. Чарли не може да диша самостоятелно. В момента е поставена в изкуствена кома и е на животоподдържащ апарат", сподели приятел на журналистката.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg