Бившият шеф на Ферари и една от най-авторитетните фигури във Формула 1 Жан Тод направи неособено добра прогноза за възстановяването на легендата Михаел Шумахер. Тод е един от малкото хора, които са посещавали седемкратния шампион след тежкия инцидент в Алпите, когато Шуми падна със ски и нарани жестоко главата си. Тод разсея надеждите, като заяви, че Шумахер може би никога няма да се възстанови напълно.

Семейството му се бори също толкова, колкото и той, но нашето приятелство никога няма да бъде същото, както преди. Просто защото вече я няма същата комуникация, заяви Жан Тод пред Express, цитиран от dnes.bg. Жан Тод е един от малкото, които са получили позволение от съпругата на легендата от Формула 1 – Корина, да посещават Михаел. Бившият шеф на Ферари не пропуска възможност да се отбие при Шумахер. Някогашният съотборник на Пилето, Рубенс Барикело, така и не получава достъп до Михаел.

Опитах се веднъж, но семейството му отказа да ме пусне. Казаха ми: "Няма да направиш нищо добро нито за себе си, нито за него“, споделя той. Решението на Корина да ограничи достъпа до съпруга си бе критикувано от бившия мениджър на Шумахер Вили Вебер. Той твърди, че феновете заслужават да знаят какво се случва със звездата. Не можеш да оставиш милиони хора постоянно да се чудят, заяви той пред немската телевизия MDR Sachsen.