Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева се класира 41-ва на Световната купа на сабя в Пловдив. Турнирът събра елита на фехтовката при жените и протече при изключителна конкуренция с оспорвани двубои. След отличната си игра в петък днес тя загуби първия си двубой от елиминациите за място сред най-добрите 32 от Елоиза Пасаро от Италия с 12:15.

Българката влезе отлично в двубоя и водеше с 8:3, но съперничката й обърна резултата и спечели срещата. „Тя ме остави в началото да контролирам пътеката и какво да правя в боя, но във втората половина започна да бъде много активна и да търси тушовете, на което аз не успях да противодействам“, заяви след мача Йоана Илиева.

Азербайджанката Анна Башта спечели Световната купа на сабя. Сабльорката, която е N29 в световната ранглиста, победи във финала на индивидуалната надпревара Апити-Бруне Мано от Франция с 15:10. На трето място завършиха Росела Грегорио от Италия и Малина Вонсавади от Франция. В неделя турнирът продължава с двубоите в отборната надпревара. Тимът на България се изправя срещу отбора на Великобритания.