Единственият българин в тенис елита Григор Димитров най-вероятно ще изиграе първия си мач на “Мастърс”-а в Маями след полунощ - в първите часове на 24 март.

Топ ракетата ни трябва да се изправи срещу чилиеца Алехандро Табило в последен пети мач на корт номер 5, чиято програма започва в 17 часа в събота. Лошото време в Маями обаче вече забави или отложи доста двубои от вчерашния ден, така че може да се очакват и нови промени в програмата, които да затруднят организаторите.

Ако всичко върви по първоначалния план обаче Гришо ще излезе на корта след изиграването на следните сблъсъци, първият от които е насрочен за 17 часа: Талон Грийкспор - Алекс Микелсен, Александър Бублик - Матео Арналди, Себастиан Корда - Роберто Баутиста Агут и Лоренцо Музети - Роман Сафиулин.

Това ще е първи дуел между Димитров и Табило, които имат по една титла през сезона до момента - съответно в Бризбън и Оклънд. Също така и двамата имат по още един загубен финал на сметката си - в Марсилия и Сантиаго.

Ако успее да преодолее първото си препятствие в Маями, Гришо ще очаква победителя от сблъсъка Адриан Манарино - Яник Ханфман в третия кръг. Два пъти в кариерата си българинът е достигал до четвърти кръг в Маями - през 2012-та и 2016-та.