Българският национален отбор по волейбол може да изиграе оставащите си два мача от Лигата на нациите повече от спокойно. Момчетата на Пламен Константинов със сигурност ще запазят мястото си, без значение дали ще вземат трета победа до финала на турнира.

По-рано днес Полша се наложи с 3:0 над Канада във Филипините и така северноамериканският тим има баланс 2-9 мач преди края. В оставащия си мач Канада ще срещне Куба. Този отбор също е с баланс 2-9 и му остава само мача с Канада. В същото време след победата си срещу Иран вчера България заема 13-то място, също с баланс 2-9, но пък с актив от 8 точки, докато Канада и Куба са с по 6 пункта.

Това означава, че независимо от развоя на мача между Канада и Куба, загубилият отбор ще остане зад България в класирането. По този начин „лъвовете“, които имат още две срещи до края на участието си в тазгодишното издание на Лигата, са сигурни участници и за догодина.

България, Куба и Канада са сред 6-те „чалъндж“ тима, най-слабият от които губи мястото си в дивизията от 16 отбора.

Освен със сърбите, имаме мач и със САЩ, който също ще бъде без особено значение, тъй като България няма и теоритичен шанс да се класира за финалния турнир.

Припомняме, че България запази мястото си във волейболната Лига на нациите и при жените.