Те се подклаждат от намерението на пловдивчани да картотекират в БФС нападателя Спас Делев и халфовете Хамед Намуши и Йоан Ласиман, пише 7 дни спорт. Тримата футболисти не получиха права от СТК за есенния дял от шампионата. За Делев и Намуши до отказа се стигна, защото двамата се подвизаваха на Лаута до края на миналия сезон, след което прекратиха договорите си с клуба заради неизплатени заплати от предишния собственик Константин Динев. Бързакът от село Ключ и тунизиецът след това се завърнаха при черно-белите, но нормативните уредби не позволяваха да играят за смърфовете до отварянето на зимния трансферен прозорец.

Французинът Йоан Ласиман пък се забърка в доста интересна каша, която Gustosport.bg разкри първи. Бившият футболист на английския Лейтън Ориент, който преди да се озове на Лаута, изкара проби и в Надежда при съименника на пловдивчани от София. Заради наличието на отношения и с Локо Сф той нямаше как да бъде картотекиран за смърфовете. Освен това първи разкрихме и главния проблем, който спираше освобождаването му от договорката със столичани. Става въпрос за 4000 евро, които Йоан беше взел авансово от Николай Гигов и трябваше да ги върне на шефа на червено-черните, за да бъде свободен да заиграе за черно-белите през пролетта.

По информация на изданието на Намуши и Ласиман са осигурени самолетни билети и те са чакани на Лаута за старта на зимната подготовка на 12 януари. Друг е въпросът дали те все още желаят да останат в Локо Пд при настоящата мъгла около финансовата стабилност на клуба. Вече писахме, че Спас Делев се ослушва за изгодни оферти и ако получи такава едва ли остане на Лаута. При липса на такива той ще заиграе повторно на Лаута и ще защитава честта на клуба, след като бъде картотекиран в БФС.

TrafficNews.bg