ЦСКА няма лиценз за "А" група и на този етап няма вариант да играе в елита през новия сезон. Това стана ясно след заседанието на изпълкома на БФС.

"Никой не е виновен на ЦСКА, че е в това положение. ЦСКА и Локомотив София нямат лиценз за новото първенство. Има устна молба от г-н Гигов и до няколко дни ще се разбере дали е възможно Локомотив София да получи някакъв лиценз. Не е обсъждано оставане на ЦСКА в елита. Не знам как ЦСКА може да вземе лиценза на Локомотив, но няма как от два отбора без лиценз да направим един с лиценз. Прави се в последния момент нещо, което не ми изглежда толкова редовно", каза президентът на БФС Борислав Михайлов.

"ЦСКА може да играе във "В" група по правилата на Футболния съюз. Няма нищо черно на бяло. Към момента са 10 отбора в "А" група, които ще играят по 4 пъти помежду си, в "Б" група са 16 отбора. Първенството стартира на 18 юли", коментира още Борислав Михайлов.

Членът на изпълкома на БФС и президент на Славия Венцеслав Стефанов не е съгласен с мнението на Гриша Ганчев, който по-рано заяви, че ЦСКА трябва да остане в "А" група на всяка цена, съобщи dnes.bg

"Не споделям мнението на Гриша Ганчев. При положение, че задълженията на ЦСКА са 50 милиона лева и никой не ги плаща, няма как да стане. Не е виновна баба Пена от Чукурово да плаща борчовете на ЦСКА.

Всеки, който не си плаща дълговете заслужава пречистване през аматьорския футбол, независимо дали се казва ЦСКА, Славия, Левски, Локомотив", коментира Стефанов.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg