Григор Димитров ще се изправи срещу украинеца Александър Долгополов в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал. Съперникът на най-добрия български тенисист бе поставен под №3 в схемаха на квалификациите и след две трисетови победи намери място в основната схема на "Роджърс Къп", съобщи sportal.bg.

Долгополов е стар познайник на Григор. Двамата са играли три мача помежду си, като Димитров има положителен баланс от 2-1 победи. Украинецът печели първия двубой в Уинстън Сейлъм (САЩ) през 2011 година с 6:4, 1:6, 7:6(7), но след това хасковлията побеждава в Базел през 2013 с 6:3, 6:2 и на "Уимбълдън" през миналия сезон след обрат в петсетов трилър с 6:7(3), 6:4, 2:6, 6:4, 6:1.

26-годишният Долгополов е 69-и в световната ранглиста, но е достигал до 13-ото място през януари 2012 година. Той има две титли в кариерата си и заработил малко над 5 милиона долара от наградни фондове като професионалист.

При успех срещу Долгополов, поставеният под №14 Григор Димитров ще срещне победителя  от двубоя между американеца Джак Сок и французина Адриан Манарино. По-натам препятствието вероятно ще е много по-високо, тъй като в трети кръг почти сигурно ще го очаква лидерът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия).

Димитров се нуждае от наистина силно представяне, за да защити 360-те точки от достигнатия полуфинал през миналата година. Тогава българинът премина пред Доналд Йънг и Томи Робредо, а след това оцеля в тричасова драма срещу южноафриканеца Кевин Андерсън - 5:7, 7:5 7:6(6). На полуфиналите обаче контузия на глезена го спря срещу Джо-Вилфрид Цонга (Франция).

Сега първата ни ракета отново е измъчван от травма, но в дясното рамо. Тя го тормозеше по време на турнира във Вашингтон миналата седмица, като според специалистите болките му се дължат на променения баланс на ракетата.

TrafficNews.bg