Тодор Батков обяви официално, че вече не е собственик на Левски. Адвокатът потвърди информацията на Sportal.bg от по-рано днес, че се оттегля от поста, а акциите му ще бъдат разделени в равни части между Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов.

Батков направи емоционално изказване след днешното събрание на Надзорния и Управителния съвет на "сините" и на няколко пъти не успя да сдържи сълзите си, съобщи sportal.bg.

"Вече 17 години се виждаме с вас. Сега е последният път, в който ще говоря като мажоритарен акционер или президент. Последните 6 месеца бяха най-тежките в новата история на Левски. Имаше драми въпросителни дали ще вземем лиценз или не. Венецът бе срещата с Черно море във финала за купата.

В Левски съм от 1998 г. Минахме през триумфа от 2000 г., минахме през злополучния 18 август 2000 г., когато господин Майкъл Чорни бе несправедливо изгонен от България. След това коварна болест повали Владимир Грашнов и от края на 2000 г. цялата отговорност за управлението падна върху мен. Тогава бе по-лесно, защото имах подкрепата на г-н Чорни.

От март 2004 г. изцяло върху мен падна отговорността за финансирането на клуба. Поех 90% от управлението на клуба.

В последните години бизнесът ми не вървеше и нямаше как да продължа да издържам тима със същото темпо. Няма нищо вечно, само Левски е вечен. Направил съм много грешки. Една от тях е, че не трябваше да поемам цялата отговорност през 2004 г., а да я споделя. По-рано трябваше да въведем колективната отговорност при управлението.

Дълго време харчехме повече отколкото можехме да си позволим. В началото на 2015 г. само за да изпълним условията за лицензирането, трябваше да покрием отнякъде 1,8 млн. лева. Тук е моментът да благодаря и да се поклоня на тези 1091 левскари, които ни оказаха неоценима помощ.

Аз реших да се оттегля. Доста мислих, говорих с различни хора. В крайна сметка бях впечатлен от представената ми програма, която гарантира нормален бюджет на Левски. Реших да прехвърля акциите ми - 98,2%, в равно съотношение на трима души - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов.

За изминалите 3,5 години Иво Тонев показа, че е човек на делото. Пое колосалния риск да стартира строежа на сектора без да е наложително. Този проект е към своя край и се осъществи без стотинка помощ от държавата.

Александър Ангелов започна като колега в адвокатската къща, в която работя. Бил е до мен през тези 17 г. От 10 години е в Надзорния съвет.

Николай Иванов е собственик на фирма "Юпитер". На 47 години е, от Пловдив.

Днес депозирах своята оставка като председател на Надзорния съвет и поисках свикването на Общо събрание. Вече не съм акционер в клуба, но оставам левскар", каза Батков на пресконференция след събранието.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА ТУК!

ТrafficNews.bg