Треньорът на баскетболния Левски коментира драматичната загуба на тима му в Пловдив срещу Академик.

"Ако трябва да бъдем обективни, в по-голяма част от мача отборът на Академик стоеше по-добре и повече заслужаваше победата. На базата на опита и няколко вкарани тройки се върнахме в срещата. Имахме своите шансове, но изпуснахме много решаващи фаулове. Ние това можем да предложим. Виждате, че играем само с български играчи. Можем да предложим опит и себераздаване, защото то беше и в основата на спасяването на този отбор. С това се опитваме да компенсираме. От мач, който изглеждаше решен, се стигна до ситуация, в която най-малкото можеше да влезем в продължения. За нас всеки двубой ще бъде битка. Ако трябва да бъде обективен, според съставите ние изоставаме най-много от всички отбори", каза треньорът на Левски за мача.

"До 22 август не се знаеше дали въобще ще стартираме първенството. Част от играчите само тренираха с нас, но си намериха отбори в чужбина и заминаха. Няма как да ги задържим, защото не можем да им предложим условията в чужбина. Истинско богатство е, че Станимир Маринов е при нас. Имаме добри български играчи, но определено изоставаме спрямо останалите състави. Трагично е положението с българския баскетбол и не е нормално толкова отбори да отпадат", заяви Папазов за ситуацията в Левски.

"Държавата има далеч по-значими проблеми. Факт е, че спортът с по-малко може да бъде решен. Защо не се прави, не мога да кажа. Тази година софийската община направи повече, отколкото преди. Всички са завишили отношението си. Трябва обаче да се намери механизъм, при който да има минимални средства. При добра воля, има как да се реши. Иначе отиваме надолу и все по-надолу", каза треьнорът на Левски за българския баскетбол.