Тервел Пулев се закани да постигне 16-ата си поредна победа на професионалния ринг и първа от 13 месеца насам. Интернационалният шампион на WBA потвърди новината на „Тема Спорт”, че на 29 януари ще се изправи срещу Викапита Мероро (29-9) на галавечер в Танзания. Битката е 8-а от общо 10 предвидени срещи в Дар ес-Салаам. Тево призна пред нашата медия, че тя няма да е защита на пояса му, като ще бъде в 10 рунда.

„На някои може да им звучи екзотично, но аз не отивам на екскурзия в Танзания. Това е едно от местата, на които мерките са по-отхлабени и доколкото знам, само ще ни мерят температурата. В момента е сложна обстановката и провеждането на мачове по целия свят, така че тази опция бе добра за нас. Съперникът ми е много сериозен, опитен, като има мачове срещу солидни имена като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и ще мога да се справя”, каза за „Тема Спорт” Пулев.

Той допълни, че не се притеснява от домакинския фактор, като в ъгъла му отново ще бъде най-опитният ни специалист – Михаил Таков. „Факт е, че Мероро е от Намибия, но той си е на практика домакин. В случая не мисля, че това има значение, защото говорим за професионален бокс и в късните рундове си проличава кой е по-добрият. Не съм спирал да тренирам и да се готвя. Правих спаринги и с Кубрат преди неговия мач с Джошуа, сега водя такива и тук, с български боксьори. Няма как да дойдат момчета от чужбина, защото е сложно с пандемията и всички изисквания. Ще се подготвя по най-добрия начин с Михаил Таков, за да се върна с победа. Имам нужда от такива рейтингови мачове, защото не съм се боксирал от доста време и трябва да бъда активен, за да остана в челните позиции на световната ранглиста”, каза още Пулев, който ще пътува за Танзания 3-4 дни преди мача с Мероро.