Още тази година се очаква да започнат част от дейностите, с които трябва да се възроди стадион „Пловдив”.  Съоръжението е един от обектите, които градските власти вкара като приоритетен в следващите години.

Кметът Иван Тотев заяви, че в момента се подготвя обществената поръчка за съоръжението, като тя ще обхваща три от 11-те етапа за цялостното възраждане на стадиона.

„Там ще минем през сериозно проектиране. Има много подготвителни работи и дейности. След проекта ще се пристъпи към бутането на зала „Чайка” премахването на насипните трибуни, върху които ще бъде направена металната конструкция за първите 15 000 зрители”, обясни градоначалникът.

Първите 3 етапа включват ремонт на тревното покритие и лекоатлетическата писта, премахването на т.нар. насипни трибуни, както и ремонтирането на първия ред от стадиона на долното ниво, изграждането на ВИП ложа и поставянето на малка част от козирката. Останалите 8 етапа ще се изпълняват постепенно през годините, като крайната цел е стадионът да отговаря на всички изисквания на ФИФА, УЕФА и Международната федерация по лека атлетика.

11-те стъпки, чрез които стадион „Пловдив” ще стане сред най-модерните в България СНИМКИИзграждат многоетажен паркинг до съоръжението, което ще бъде с 42 000 места