Австралийският тенисист Ник Кирьос демонстрира нестандартен начин за подготовка за мача си срещу испанеца Рафаел Надал във втория кръг на Уимбълдън, който е тази вечер. До късно снощи лошото момче на тениса купонясваше в бар „Кучето и лисицата“ в лондонския квартал Уимбълдън. Той бе забелязан да се забавлява, да пие, да целува момичета, без да се притеснява, че часове по-късно му предстои двубой с един от най-великите тенисисти в историята.

Кирьос вече е побеждавал Надал на Уимбълдън, победи го и тази година, когато спечели турнира в Акапулко. Тогава австралиецът твърди, че всяка вечер от седмицата в мексиканския курорт е купонясвал по баровете до 4 сутринта, а в деня на финала дори е карал джетски.

Двамата с Надал не се обичат особено. Именно в Акапулко Кирьос изпълни сервис с удар“отдолу“, което вбеси Надал и испанецът заклейми противника си, че не проявава респект към опонента, публиката и самия себе си. Кирьос пък нарече Рафа „идиот“. Сега явно страстите между двамата са леко поуталожени и те се изказаха по-умерено един за друг.

С някои се пожаждам, с други – не. Не съм сигурен, че с Рафа ще отидем да пием бира заедно в „Кучето и лисицата“. Между нас цари взаимно уважение, но нищо повече. Влизам в този мач като пълен аутсайдер, но знам, че ако играят подходящия тенис, мога да го победя, каза Кирьос.

Излизам срещу топталант, който е много опасен противник, когато иска да играе тенис. Трябва да бъда готов на 100 процента, коментира Надал.

Бар "Кучето и лисицата"