Световният шампион в хвърлянето на чук Павел Файдек попадна в центъра на доста интересна история. 26-годишният поляк спечели златото в Пекин с резултат от 80.88 метра, но броени часове, след като получи отличието и изслуша химна на родината си от най-високото място на почетната стълбичка, Файдек се раздели със златото, при това доброволно, пише sportal.bg.

128-килограмовият исполин решил да отпразнува качването си на световния връх с подобаващо количество алкохол, а цялата история довела до ситуация, в която Файдек е останал без пари да плати за таксито си и в крайна сметка дал ценната си придобивка на шофьора, за да уреди сметката.

Логично, когато се събудил на сутринта, полякът изпаднал в паника и звъннал на местната полиция, след което постепенно събрал липсващите парченца от пиянския си пъзел и с помощта на властите, намерил шофьора. Водачът потвърдил, че Файдек доброволно се е разделил с медала, но в крайна сметка всичко е приключило благополучно и отличието отново е при оригиналния си притежател.

Файдек е двукратен първенец на планетата. Първият му триумф на световно първенство е от 2013 година в Москва.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg