Най-добрият български скиор Алберт Попов завърши на трето място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския зимен център Палисейдс Тахо, който се проведе при непрекъснат снеговалеж. 

Попов записа историческо класиране, което е най-добро в кариерата му. Той за първи път се качва на подиум, а това е първи подиум за български скиор от 39 години насам.

Последният подиум за Световна купа за България е от 16 декември 1984 година, когато Петър Попангелов завършва трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия). 

Българинът беше 25-и след първия манш с 53:65 сек. Той обаче направи страхотен втори манш с най-добро време от 54.06 секунди и събра 1:47.71 минута.

Той раздели третата позиция с олимпийския шампион от Пекин 2022 - Клеман Ноел от Франция, който беше лидер след първия манш.

Резултатът на Алберт Попов е един от най-добрите в историята на българските ски.

Във второто спускане, в което трасето подреди треньорът на българина - Ивайло Борисов, Попов беше с шести номер и поведе в класирането след перфектно каране. След него снеговалежът се засили и условията станаха по-трудни.

Първото място спечели световният шампион при младежите за 2022 година Александър Стийн Олсен (Норвегия) с 1:47.47 минути (52.84 и 54.63), а втори на 5 стотни от секундата завърши сънародникът му Тимон Хауган.