Делегация от стотина китайски гребци и техните треньори и ръководители избраха уюта и спокойствието на хотел „Ландмарк“ за двуседмичната си подготовка преди първия кръг от Световната купа, който се провежда в момента на гребния канал в Пловдив. Гостите от далечна Азия пристигнаха още на 23 април и отседнаха в хотела, който предлага идеални условия и се намира точно в началото на състезателното съоръжение, на метри от стартовата линия.

Всъщност китайците си харесаха комплекса още по време на световното първенство за мъже и жени миналото лято. А главният инициатор на избора за подготовка е легендарният британски гребец Стив Редгрейв. Той е един от най-титулованите спортисти в историята - олимпийски шампион на 5 поредни олимпиади от 1984 до 2000 г., 9-кратен световен шампион, носител на почетната титла „сър“ от 2001 година. От една година изпълнява функциите на директор на китайския национален отбор. Хотелът пък му бил препоръчан от неговата съпруга, която е част от щаба на английския тим, отседнал в „Ландмарк“ по време на световното. След кратък оглед ръководството на китайския тим веднага резервирало комплекса – още миналата година.

Съоръжението се намира на перфектното място – в непосредствена близост до канала и в сърцето на зеленината и спокойствието на Острова. Колкото е отдалечено от забързания ритъм на града, толкова е и близо до центъра – на десетина минути път с кола. Разполага с достатъчно място за паркиране, а подстъпите към него са максимално лесни и спокойни и нямат нищо общо с натоварения трафик по централните части на града. Хотелът е помогнал за бързата аклиматизация на спортистите и пълноценната им подготовка. Всичките им изисквания относно изхранването и настаняването им са изпълнени, ползват залите на комплекса за възстановяване и физиотерапия, а околностите са перфектни за специфичните им упражнения извън водата. Нещо, което би било немислимо в центъра на Пловдив.

Хотелът, който това лято ще навърши своята 5-годишнина е разположен в най-зеления район на Пловдив и съчетава градската динамика със спокойствието, разказва Петя Баева, която е маркетинг-мениджър на „Ландмарк“. Комплексът ни не е много голям, но предлагаме големи удобства. Стаите са достатъчно просторни – от 25 до 43 квадратни метра. Кухнята ни е отлична, ежегодно подменяме менюто, имаме сезонни менюта, а за храната се грижи екип от висококвалифицирани кулинари начело с шеф готвач Карпов. Разполагаме и с отличен уелнес център. И двете гледки от стаите са страхотни – едните гледат към гребния канал, който, особено вечер е очарователен с осветлението  и водните си отражения, другите са насочени към плувния басейн и планината, допълва Петя Баева. Разбира се, комплексът не е притегателно място само за спортисти, а и за различен тип туристи – и българи и чужденци. Имаме много корпоративни клиенти, при нас се провеждат много мероприятия. Тишината тук е неповторима, за нея няма какво да говорим, казва още тя.

„Ландмарк“ е предпочитано място за настаняване на спортисти, най-вече на английския национален отбор по гребане, който, както вече споменахме, отседна тук по време на световното за мъже и жени миналата година. През това лято се очакват и други две чужди спортни делегации за подготвителни лагери.

Самият петкратен олимпийския шампион Стив Редгрейв се изказа изключително ласкаво за комплекса. Хотелът е брилянтен. Неслучайно го избрахме и още миналата година подписахме договора. Условията са перфектни за подготовка. Не се налага да пътуваме за тренировки, разполагаме с велосипеди, с които да следим подготовката на гребците ни. Храната е изключително вкусна, признава именитият британец и се надява китайският тим да спечели поне 5-6 медала от Световната купа след пълноценния си двуседмичен престой в хотел „Ландмарк“.