Преборилият се с левкемията Стилиян Петров се отказа от завръщане в професионалния футбол. Това обяви самият той в интервю. Бившият капитан на "Астън Вила" проведе подготовка с изпадналия от елита английски тим, но не бе взет в състава от мениджъра Роберто ди Матео.

"Моето завръщане в професионалния футбол не се получи, но на по-късен етап ще обявя причините. И на мен не ми казаха точно причините, но вече е минало. Яснота ще дам по-нататък, какво стана и защо стана, но това вече е отминало. Радвам се, че успях да се върна и да направя една предсезонна подготовка на високо ниво, но понякога не стават нещата така, както искаме. Ще изясня с какво се захванах и с какво ще се занимавам от тук нататък", заяви Стенли пред Канал 3.

"Дали може да съм футболен ръководител в България? Да, разбира се, но няма да е толкова скоро. Не искам да избързвам. Имам доста предложения. Сега съм се отдал на почивка със семейството, тъй като когато другите почиваха, аз бях на подготовка с "Астън Вила", а сега искам да прекарам време с тях", каза 37-годишният Петров. Той сподели и мнението си за нивото на българския футбол и текущото ниво на националния отбор.

"Може би няма да ни стигне времето да говорим защо нещата не вървят. Има доста неща, които трябва да се оправят и да вървят във възход. Но може би има доста причини, че националният отбор не върви. Единственият хубав лъч в българския футбол е "Лудогорец" с представянето си през последните години и в момента. Друго позитивно не виждам. Не мисля, че съм човекът, който трябва да каже къде са проблемите. Има много, аз и вие ги виждате. Има хора на тези постове, които работят, понякога се получат нещата, понякога - не. Това е тяхна отговорност. Ако аз съм на подобен пост, ще направя много неща по-различен начин. Надявам се да си вземат поуката и да направят така, че да се оправи български футбол", каза Петров.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg